יום ראשון, 16 בינואר 2011

הסיר האדום – הקאם בק


אם בודקים את התאריך הוא עדין כאן. מאידך, אם נזכרים מה לבשנו רק לפני שבוע יכולנו להתבלבל. הוא היה כאן בדיוק לפני חודש, ומעבר לעובדה שאני מאוד אוהבת אותו אני שמחה שהוא ממלא את המאגרים, מנקה לנו את האוטו ומשאיר את ריחו המרענן באוויר. הבנתם כנראה שאני מדברת על החורף.
כבר בשעות אחר הצהריים המאוחרות ראינו את הברקים. את הרעמים שמענו מאוחר יותר, ואיתם הטיפות. גדולות ורבות שהשמיעו צליל נעים של חורף. בהמשך, ראינו את הרחוב הרטוב (מהחלון כמובן) וכל זה בשבת בבוקר.
ידענו שישוב, אפילו בדקנו את מכ"ם העננים יום קודם (חלקינו, אלה שיודעים לפענח את הכתמים שבתמונה). אפילו ביטלנו טיול לצפון, לבדוק אם ישנן שאריות שלג.
עם הידיעה הזו שהחורף חוזר, התכוננו. הרעיונות זרמו כמו הנחלים, וכמו שאומר הפתגם הידוע "כל הנחלים זורמים אל הסיר".
בסופה הקודמת, אם אתם עוקבים, קניתי בשר שריר שמתאים לבישול קדרה איטי. כזה, שכמובן מתאים ליום חורף קר. מייד לאחר ארוחת הצהריים התחלתי במלאכה. התוצאה הייתה טעימה והוכיחה לי שוב, שממרכיבים טעימים יכול לצאת תבשיל טעים.

קדרה של בשר ושעועית אדומה
קילו בשר שריר, חתוך לקוביות
2 בצלים, חתוכים גדול
תפוחי אדמה פרוסים עבה
בטטות פרוסות עבה
שעועית אדומה (שקית שעועית קפואה)
מלח/פלפל/פפריקה אדומה מתוקה

  • לסגור את הבשר היטב בשמן זית
  • להוסיף מים שיכסו את הבשר להרתיח, ולהמשיך לבשל חצי שעה על אש נמוכה
  • להוציא את הבשר לקערה, ולשפוך את הנוזלים
  • לטגן את הבצל עד שקיפות
  • להוסיף את תפוחי האדמה והבטטות עד שיתחילו לקבל צבע יפה של טיגון
  • להחזיר את הבשר לסיר (לא לערבב יותר מדי כדי לא לפרק את תפוחי האדמה והבטטוח)
  • להוסיף מלמעלה את השעועית ולמלא את הסיר מים
  • לתבל לפי הטעם
  • להמתין לרתיחה ולהמשיך על אש נמוכה הרבה שעות (אני בישלתי 5 שעות על אש מאוד נמוכה)


כאופציה להגשה אפשר אורז לבן, אטריות, פירה או כל בסיס אחר שמותאם לקבל רוטב.

הבשר הרגיש 'כמו חמאה'.
יצא פיצוץ +++

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

יאממממייייי!

נשיקות לכולם!
מירה

AnaFood אמר/ה...

תודה מותק!

נשיקות.