יום שבת, 11 בדצמבר 2010

גשם גשם בוא ...


באיחור של חודשיים אמנם, הוא הגיע.
באחת המהדורות השבוע שמעתי, שאם היו מגיעות חמש חזיתות כאלה העונה, הכנרת כנראה הייתה מתמלאת (גרעון של 5 מטר). ואוו, החלטתי לתת כבוד לעננים ולחזיתות.
את בוקר יום השישי התחלנו אצל הקצב. בראש כבר דמיינתי את התבשיל בסיר האדום. כזה של חורף. בקשתי בשר שריר, כזה שמתאים לבישול איטי (של חורף, כבר אמרנו?). קניתי 3 קילו, שיהיה (היה מבצע), אולי תגענה עוד חזיתות. כתוספת, אפיתי יחד עם הילדים חלות, שיהיה עם מה לאכול את הרוטב. כל אחד הכין בעצמו לחמניות. היו שם כמה חלליות עם שפיץ וכאלה עם צמות.
השילוב היה מנצח.

תבשיל שריר ליום חורף

קילו בשר שריר, חתוך לקוביות
2 בצלים חתוכים גדול
שום
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
בטטות חתוכות לקוביות גדולות
גרגרי חומוס
מעט פתיתים
פטרוזיליה
כוסברה
נענע
מלח/פלפל/פפריקה אדומה מתוקה
  • לסגור את הבשר היטב בשמן זית
  • להוסיף את הבצלים והשום ולהמשיך את הטיגון יחד
  • להוסיף את שאר הירקות ולערבב
  • להוסיף מים
  • להוסיף את הפתיתים (מעט, זה רק כדי ליצור מעט סמיכות)
  • לרפד את החלק העליון של הסיר בעלי הירק
  • להוסיף מלח/פלפל/פפריקה אדומה מתוקה
  • להגיע לרתיחה ראשונה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה מאוד במשך כמה שעות (לפחות 3 שעות)

חיסלנו חלה שלמה עם הרוטב, הילדים נהנו, אנחנו טרפנו.
יצא מעולה +++

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

נשמע נהדר!! וטעים טעים!

בהחלט חורפי כמו שצריך!

חיבוקים, מירה

AnaFood אמר/ה...

תודה. באמת יצא מצויין.
גם יום למחרת, לארוחת צהרים, כשעדיין חורף בחוץ