יום שישי, 21 בינואר 2011

ארוחת צהריים של יום שישי


בכל בית יש מסורת בכל הקשור ליום שישי.

כביכול, יום פנוי, בפועל, יום של סידורים והספק שלא היה מבייש רץ מרתון.

החלק המהנה עבורי, מעבר לעובדה שסוף סוף אני יכולה להינות מהבית - לאוורר, להקשיב למוזיקה ולעשות כל מיני כאלה 'של יום שישי' – הוא כמובן הבישול.

עוד בילדותי הורגלתי שביום שישי אוכלים את הארוחה העיקרית בערב, לארוחת צהרים אוכלים משהו יותר קל. לארוחת ערב היו מפנקים אותנו במטעמים, לפי בחירה שלנו (היו ארוחות שכמעט לעל סועד היה תבשיל משלו).

כיום, לאור העובדה ששני ילדיי לא אכלנים גדולים ומאוד בררניים, מצאתי שמרק ירקות הוא ארוחה מצוינת (כמובן, כשזה בתוספת של לפחות מאב מזון אחד: ~המון~ שקדי מרק – המרק הוא רק תירוץ). מאוד נוחה לי גם העובדה, שאחד הילדים אוכל רק את הגזר, השני את תפוחי האדמה (והחומוסים אם נחה עליו הרוח) והגדולים אוכלים את כל השאר (כנראה שלהיות בררן זה משהו שהוא חלק מההתפתחות הנכונה של הילדים. אצלי זה עבר אחרי גיל 20).



מרק ירקות של שישי בצהריים
מתחילים עם טיגון בצל שחתוך לקוביות – עד שקיפות.
אליו, מוסיפים תפוחי אדמה, גזר, בטטות, גרגרי שעועית לבנה, גרגרי חומוסים וירק (פטרוזיליה/כוסברה).
תיבול של מלח/פלפל/פפריקה מתוקה.

על אש נמוכה בערך שעה, והארוחה מוכנה.



השבוע, החלטתי לפנק גם את הבוגרים (בגיל) שבננו. לנו החלטתי לעשות מוקפץ זריז עם פסטה (באמת שלא תמיד יש הכל בבית).

מוקפץ עם ספגטיני

בצל סגול ובצל צהוב פרוס לחצאי עיגולים דקים (די הרבה בצל) מוקפצים בווק עם קצת שמן.
פלפל אדום לג'וליאנים (פסים ארוכים ודקים).
על השיש היו גרגרי השעועית וגרגרי החומוס, לקחתי קצת גם למוקפץ מה שהתברר כהצלחה גדולה ושעועית ירוקה.
לתבל במלח/פלפל ולהוסיף רוטב טריאקי וסויה (אם יש צורך מעט מים).


הקינוח לארוחה יהיה היום מנוחה אמיתית (שינה של ממש).

שתהיה שבת מנוחה +++


אין תגובות: