יום שישי, 28 בדצמבר 2007

קציצות מבושלות וטעימות - הכצעקתה


יום שישי הגיע ואיתו הבישולים.
אז נכון, אנחנו הולכים הערב לחבר להתארח בארוחת ערב אבל זה כנראה תבוע לי בנפש. צריך להכין אוכל לסוף השבוע.
אהבתי הגדולה היא קציצות. תמיד אהבתי אותן מטוגנות וחמימות אבל במסגרת מהפכת הבריאות בביתנו החלטתי לנסות אותן מבושלות.

חציל: הוא למעשה פרי שנאכל כירק, יש רק 26 קלוריות ב100 גרם והוא דל שומן בדיוק כמו חסה, אולם היות והוא נוטה לספוח כמויות עצומות של שמן בטיגון חלק ניכר ממאכלי החציל נחשבים כמשמינים. דרך דלת קלוריות להנות מחציל היא לאדותו (קלוף) מעל שושנת אידוי (ולתבלו, למשל, ברוטב סויה,שום וג'ינג'ר) או לקלותו על האש ולהגיש עם לבנה דלת שומן או יוגורט, כפי שיפורט בהמשך.

טיפים לבחירת ובישול חצילים
  • חציל מוצלח הוא חציל קל משקל או חציל שמשקלו מתאים לגודלו (אל תהססו ללהטט עם חצילים במרכול כדי לאמוד במדויק את משקלו של כל חציל וחציל, זוהי זכותכם הטבעית).
  • חציל טרי אפשר לאבחן לפי מצב הקצה הירוק שלו (קצה הגבעול). אם החלק הירוק טרי ורענן - החציל טרי, אם החלק הזה עצוב - יש סיכוי שגם החציל עצמו עצוב.
  • החציל צריך להיות נטול כתמים או שקעים.
קציצות מבושלות עם 3 צבעי ירקות
לקציצות:

בשר טחון
הרבה בצל קצוץ קטן
ביצה
שיבולת שועל
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
פפריקה
  • לערבב יחד את כל המרכיבים ולתת לנוח
התבשיל:
בצל
דלעת
חציל
שעועית טריה
  • לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן עד שקיפות
  • לחתוך את שאר הירקות לקוביות ולהוסיף לבצל
  • לטגן קצת ולהוסיף מעט מים. להנמיך את האש לבינוני

  • לערבב טוב ולאדות
  • לערבב בקערית חרדל דיג'ון, מיץ תפוזים, מלח, פלפל ופפריקה – לשפוך על הירקות ולהמשיך לבשל על אש נמוכה
  • להגביר מעט את האש, להכין כדורים מתערובת הבשר ולסדר אותם בשכבה אחת מעל הירקות
  • לבשל מעט על אש גבוהה ולהנמיך
  • אם נראה שצריך אפשר להפוך את כדורי הבשר בזהירות
  • לטעום ולתקן טעמים

נשארה לי תערובת בשר, וכקרניבורית – בשר לא זורקים.
בישול 'שאריות'
  • בסיר מחומם עם שמן זית להכניס את שארית תערובת הקציצות (או תערובת שהוכנה במיוחד ואז אפשר לדלג על הביצה) ולהוסיף עוד פטרוזיליה קצוצה
  • לטגן מעט ולהוסיף עדשים אדומות ומים
  • להוסיף מעט בורגול ומים לפי הצורך
  • לתבל ולבשל על אש קטנה
  • לטעום ולתקן טעמים

נאכל לארוחת צהריים קלה עם מעט אורז מלא וסלט ירקות, נרשמה התלהבות +


שבת שלום
ושנהיה בריאים.

אין תגובות: