יום רביעי, 16 בנובמבר 2011

פוקצ'ה ממולאת בשר


לפני כמעט 3 שנים, קיבלתי ספר אפיית לחמים (ממולץ מאוד) באותה תקופה, מצאתי מתכון מנצח של פוקצ'ה שמאז, עברה אצלנו הרבה מאוד. אצלנו ואצל הרבה חברים, אורחים ואחרים שארחו.
לפני מספר שבועות, החלטתי לבלות את אחד מימי השישי במטבח, לבד: בשעות אחר הצהריים הנעימות. הדלקתי את ה- play list המועדף והתחלתי ...

התפחתי את בצק הפוקצ'ה לפי המתכון הביתי..

לחתוך בצל לרצועות דקות ולהקפיץ במחבת 'עד שיהיה שקוף'
להוסיף בשר טחון
לקראת הסוף להוסיף פטרוזיליה / כוסברה / נענע (כל אחד לפי הטעם) קצוצים
מלח / פלפל / מעט פפריקה
במחבת נפרד להשחים את הצנוברים והאגוזים הקצוצים ולהוסיף לבשר

לקרר את התערובת.

לאחר שהבצק סיים לתפוח, לקרוץ כדורים ולרדד לעיגול דק. להניח מתערובת הבשר ולסגור את השוליים לכדור. את ייתרת הבצק להניח בתחתית הכדור (כדי שהנוזלים ייגרו לאזור העבה של הלחמנייה).
להניח הכל בתבנית על נייר אפייה, ולהמתין לעוד התפחה.
למרוח בשמן זית, אפשר לפזר מעט שומשום

לאפות לפי ההוראות של הפוקצ'ה. להתחיל לבדוק כבר אחרי 20 דק' (לפי גודל הלחמניות)

מעולה ++


תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

לא הוספת שום כמויות