השבוע חגגו כאן את חג המולד, עבורנו זה אומר שבוע חופש.
חופש עבורנו אומר להזמין חברים.
אז, חברים הגיעו לקראת ארוחת צהריים ואני במטבח.
יש עדיין במקרר עדשים עם בורגול, אורז מלא זה צ'יק צ'אק להכין.
אבא של ג' השאיל לנו ספר עם מתכונים בריאים, קצת יותר מדי בריאים אבל לקחתי – אמרתי תודה – והסתכלתי. רעיונות תמיד אפשר לקחת.
ניסיתי לעשות רשימה ומצאתי רק 3 מתכונים שעניינו אותי. הראשון מרק מיניסטרונה. לקחתי את המתכון כבסיס והוספתי כראות עיני.
מרק מיניסטרונה בטעם שלנו
הרבה בצל לקוביות
פרסה
גזר
בטטה
דלורית
פלפל אדום
פלפל ירוק
ברוקולי
פטרוזיליה
שום
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
קופסאת עגבניות חתוכות
מים
- מחממים סיר גדול ומוסיפים שמן זית
- מתחילים עם הבצל והפרסה, מטגנים עד שקיפות
- חותכים את כל הירקות לקוביות לא גדולות, בערך אותו גודל לכל הירקות
- כשהבצל משקיף, מוסיפים את העגבניות עם הנוזלים ונותנים קצת להתבשל
- מוסיפים את כל הירקות החתוכים, מוסיפים מים >
- מוסיפים את הפטרוזיליה והשום
- מתבלים ומבשלים על אש קטנה
- לטעום ולתקן טעמים
המרק קצר מחמאות רבות, נראה צבעוני ויפה.
הכנתי בסיר כל-כך גדול אז יש לנו לעוד כמה פעמים.
בתאבון
ושנהיה בריאים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה