יום חמישי, 27 בדצמבר 2007

מרק מיניסטרונה בטעם שלנו


השבוע חגגו כאן את חג המולד, עבורנו זה אומר שבוע חופש.
חופש עבורנו אומר להזמין חברים.
אז, חברים הגיעו לקראת ארוחת צהריים ואני במטבח.
יש עדיין במקרר עדשים עם בורגול, אורז מלא זה צ'יק צ'אק להכין.
אבא של ג' השאיל לנו ספר עם מתכונים בריאים, קצת יותר מדי בריאים אבל לקחתי – אמרתי תודה – והסתכלתי. רעיונות תמיד אפשר לקחת.
ניסיתי לעשות רשימה ומצאתי רק 3 מתכונים שעניינו אותי. הראשון מרק מיניסטרונה. לקחתי את המתכון כבסיס והוספתי כראות עיני.

מרק מיניסטרונה בטעם שלנו
הרבה בצל לקוביות
פרסה
גזר
בטטה
דלורית
פלפל אדום
פלפל ירוק
ברוקולי
פטרוזיליה
שום
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
קופסאת עגבניות חתוכות
מים
  • מחממים סיר גדול ומוסיפים שמן זית
  • מתחילים עם הבצל והפרסה, מטגנים עד שקיפות
  • חותכים את כל הירקות לקוביות לא גדולות, בערך אותו גודל לכל הירקות
  • כשהבצל משקיף, מוסיפים את העגבניות עם הנוזלים ונותנים קצת להתבשל
  • מוסיפים את כל הירקות החתוכים, מוסיפים מים
  • >
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והשום
  • מתבלים ומבשלים על אש קטנה
  • לטעום ולתקן טעמים
תוספת בריאה יכולה להיות כף אורז מלא, ואם רוצים להשאר עם המקור הנוח והטעים שקדי מרק יעשו את העבודה. כבר אמרתי שעל חלק מהדברים לא נצליח לוותר?
המרק קצר מחמאות רבות, נראה צבעוני ויפה.
הכנתי בסיר כל-כך גדול אז יש לנו לעוד כמה פעמים.



בתאבון
ושנהיה בריאים.


אין תגובות: