יום ראשון, 22 ביולי 2012

חצילים

אילו מבינכם שעוקבים אחרי הפוסטים השונים הבחינו בעובדה שאני אוהבת חצילים – בעצם, כולנו אוהבים חצילים.כיאה למי שזורם בדמה דם בולגרי בחלקו, תמיד אנסה לשלב חצילים במתכונים השונים.

ביום השישי האחרון החלטתי שמגיעה לי שנ"צ, ולכן, את ההכנות לארוחת הערב התחלתי כבר בשעות הבוקר המאוחרות. מהמקרר, קרץ אלי חציל בלאדי עסיסי – ידעתי שבסיום, הוא יהיה חלק מתבשיל חדש.

פה אחד – הוחלט על קציצות משולבות. כדי שנוכל לעכל את האוכל למרות עומס החום הגדול, שלבתי בין עוף טחון ובשר בקר טחון.

כשפתחתי שוב את המקרר, הרגשתי קריצה נוספת. פתחתי את כל הדלת ובדקתי שוב, עמד שם חציל נוסף רגיש ועדין – הממתין לתבשיל. כדי שיהיה במה לטבול את הקציצות, הוחלט על סלט חצילים.

קציצות משולבות
3 בצלים חתוכים לחצאי עיגול
חציל מקולף וחתוך לקוביות קטנות
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי קילו עוף טחון
ביצה
פירורי לחם

  • לטגן את הבצל עד להזהבה, בשלב הזה להוסיף את קוביות החצילים. לשים לב, למרות שהחצילים דורשים עוד שמן – לא להוסיף. להמשיך לצרוב את החצילים ולהוסיף מעט מים לאידוי.
  • להוסיף מלח, פלפל ומעט פפריקה אדומה מתוקה ולתת לחצילים להתבשל עוד קצת בסיום – להניח בצד לקירור.
  • בקערה נפרדת, לערבב יחד את הבשר והעוף ולאחר שתערובת החצילים התקררה להוסיף. להוסיף ביצה ומעט פירורי לחם.
  • לערבב הכל לעיסה – מעט דביקה
  • לסדר בתבנית עם נייר אפייה. אני הכנתי אותן ביס.
  • לזלוף מעט שמן ולהכניס לתנור בחום גבוה (250).
  • כשנראה שצד אחד מוכן, להפוך ולהמשיך עד שמוכן – לשים לב לא ליבש.

סלט חצילים מבושל
3 בצלים חתוכים לחצאי עיגול
חציל מקולף חתוך לקוביות בינוניות
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

לטגן את הבצל על הזהבה ולהוסיף את החציל החתוך לקוביות ואת קוביות העגבניה. להמשיך להקפיץ ולהוסיף מעט מים. לתבל במלח / פלפל / פפריקה מתוקה.
לבשל עד שהסלט מוכן



אפילו הקטנים והבררניים טרפו את הקציצות בטענה שהן הכי טעימות בעולם.
מעולה +

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

את גורמת לי לריור יתר . . . (שכנתך למשרד :-))

AnaFood אמר/ה...

אל תשכחי לנקות אחריך.
שמחה לשמוע - עכשיו, אני רוצה לשמוע שהצליח לך המתכון

אנונימי אמר/ה...

מאמצת את הקציצות. . . הן באמת נשמעות יאמממיייי!
ת'געגעתי

נשיקות, מירה