יום שני, 29 במרץ 2010

העונה הפורחת של השנה

האביב הגיע, שעון הקיץ כוון והלב מתחרב בתחושות נעימות
אוטוטו אנחנו מציינים שנה לחזרתנו לישראל. אחרי כמעט 8 שנים בטורונטו, חזרנו לארץ המובטחת אחרי תקופה נעימה ושני ילדים. אומרים שכל דבר בחיים מלמד, ומפרה אותנו. אני לבטח מסכימה, ויודעת שהתקופה ההיא, שם בקנדה, לימדה אותנו המון על זוגיות/משפחה/ואני עצמי של כל אחד מאיתנו.
השנה האחרונה שאוטוטו מסתיימת, המשיכה ללמד אותנו ובמקביל להוכיח לנו שהכוחות שלנו גדולים וההתמודדויות שאנחנו חווים ממשיכים להעצים אותנו וללמד אותנו את אותה משוואה.

שעת צהריים עכשיו, עוד פחות משש שעוד יהיו כאן אורחים שיחגגו איתנו את ליל הסדר, והארוחה מוכנה, נותר רק להכין את האורז (כי הכי טעים כשזה טרי).
לבטח, רעבים לא נהיה היום בלילה (קראתי באיזהשהו מקום שממוצע ההשמנה בחג עומד על 2-3 ק"ג לאדם).

אז מה יהיה לנו היום ... התפריט: (תמונות יגיעו בהמשך השבוע)
את הארוחה נתחיל עם צלחת הפסח (אף אחד לא יסגיר את העובדה שבעצם, בסיום הברכות, אנחנו כמעט שבעים)
נמשיך עם: מרק צח בתוספת קניידלאך
נעבור לגפילטה פיש שמכינה אמא (כמובן בקישוט הגזר המיתולוגי, שמשום מה חייב להיות שם. אשמח לשמוע פעם את הסיפור שמאחורי הגזר.. )
ואז נפצח בסעודה הגדולה (לא לשכוח לפתוח כפתור בשלב הזה):
את המאכלים המסורתיים אמא מכינה: עלי גפן מגולגלים וממולאים בשר ואורז (יאפרקיטוס), קציצות פרסה (קיפטיאיקס)
נתח ויסבראטן ברוטב סילאן
נתחי עוף על מצע בצל
אורז לבן בתוספת בצל מטוגן ושברי בוטנים
שעועית ירוקה מוקפצת עם בצל סגול
בישול קישואים ופלפלים אדומים

סלטים:
גם כאן המסורת מגיעה, בעזרת אמא: סלט סלק, חמוצים תוצרת בית, פלפלים קלויים
כבד קצוץ
סלט כרוב עם חמוציות

נעים אני בטוחה שיהיה, אם יהיה טעים ... נדע רק אחרי.

שיהיה לכולנו חג שמח ונעים +++
תקופת פריחה והעצמה .. שנשאב אנרגיות חדשות

מתכונים ותמונות יגיעו בהמשך.
ענת

אין תגובות: